Stadion PSV

eindhoven psv 01 400x200Het Philips Stadion is het thuisstadion van de voetbalploeg van het Eindhovense PSV.

In de zuid-tribune zijn luxe skyboxen en accommodaties ingericht waarmee het Philips Stadion een van de meest luxe stadions van Nederland mag worden genoemd.

Het Philips Stadion wordt ook voor concerten gebruikt, zoals van Guus Meeuwis en BLØF.

Stadion FC Eindhoven

eindhoven fc eindhoven 01 400x200FC Eindhoven is een Nederlandse voetbalclub uit de Jupiler League. De club speelt in een wit shirt met blauwe strepen. Het stadion van FC Eindhoven heet het Jan Louwers Stadion.

FC Eindhoven begon in 1909 als EVV. In 2002 werd de naam gewijzigd in FC Eindhoven.

Het stadion van FC Eindhoven bevindt zich aan de Aalsterweg.

Van Abbemuseum

eindhoven vanabbemuseum 01 400x200Hedendaagse kunst, een imposante collectie met werken van o.a. Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel.

De Herdgang

eindhoven de herdgang 01 400x200De Herdgang is het trainingscomplex van PSV.
Het complex bestaat uit zeven voetbalvelden en verder verschillende trainingsfaciliteiten, waaronder een fitnesscentrum. Het ligt aan de noordkant van Eindhoven, nabij landgoed De Wielewaal, aan de Oirschotsedijk.

PSV werkt al haar trainingen af op De Herdgang. De jeugd- en amateurteams trainen en spelen ook op dit complex. De trainingen en wedstrijden die op de Herdgang plaatsvinden zijn meestal vrij toegankelijk.

DAF Museum

eindhoven dafmuseum 01 400x200Het DAF Museum is een museum in Eindhoven dat zich richt op de geschiedenis van Van Doorne's Automobiel Fabriek, kortweg DAF. Het bevindt zich in het Eindhovense stadsdeel Tongelre.

Het gebouw waarin het museum gevestigd is, is een industrieel monument. Het is in 1884 gebouwd als Stoom-bierbrouwerij "De Valk". Dit was jarenlang de grootste brouwerij van Eindhoven.

Het DAF Museum is sinds 1993 in dit gebouw gevestigd.

Markt

eindhoven markt 01 400x200De Markt is een plein in het centrum van Eindhoven. De Markt vervult voornamelijk een sociale functie, horeca en terrassen domineren het pleinbeeld. Daarnaast is winkelcentrum Heuvel Galerie met onder meer een vestiging van Holland Casino en het Muziekcentrum Frits Philips te bereiken via dit plein.

Aan de Markt zijn diverse grand cafés en restaurants gevestigd. Verder staat er ook een draaimolen permanent op het plein.

Dommelstraat

eindhoven dommelstraat 01 400x200De Dommelstraat is een straat en uitgaansgebied in het centrum van Eindhoven. Deze straat sluit aan op het Stationsplein.

Halverwege de Dommelstraat staat, op de hoek met de Raiffeisenstraat, het rijksmonumentale bankgebouw van de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank, tegenwoordig beter bekend als de Rabobank. Dit pand is ontworpen door Jan Stuyt en gerealiseerd in 1909. Het is geheel uitgevoerd in Um 1800 stijl. De bakstenen gevels zijn rijk gedecoreerd, waarbij gebruik is gemaakt van classicistische elementen. Het pand heeft een horeca-bestemming.

Aan de Dommelstraat staat het poppodium Effenaar. Verder zijn er clubs, cafés, cocktailbars en restaurants te vinden.

De Dommelstraat is vooral bekend geworden door discotheek Hollywood, die hier was gevestigd van 1978 tot 2002.

Stratumseind

eindhoven stratumseind 01 400x200Het Stratumseind, in de volksmond ook wel simpelweg Stratum genoemd (niet te verwarren met het stadsdeel Stratum), is een straat in de binnenstad van Eindhoven. De straat is 225 meter lang en loopt van de Catharinakerk tot aan de Dommelbrug, en is daarmee de langste horecastraat van Nederland.

Men vindt er een aaneenschakeling van ongeveer 50 horecagelegenheden waaronder cafés, grand cafés en restaurants.

Station Eindhoven

eindhoven station 02 400x200Station Eindhoven is het belangrijkste treinstation van Eindhoven. Het ligt in de wijk Fellenoord. Op ca. 900 meter van het station staat het Philips Stadion, het stadion van PSV.

Van het station was tot 2007 een schaalmodel te vinden in Madurodam. Aan de centrumzijde van het station staat een standbeeld van Anton Philips, de vader van Frits Philips.

Eindhoven Airport

eindhoven airport 01 400x200