Taxi vanaf of naar Nuenen?

Taxi vanaf of naar Nuenen?

Professioneel en persoonlijk taxivervoer

Bij ons kunt u terecht voor regionaal taxivervoer in Nuenen, maar ook voor een taxi naar een luchthaven, zodat u probleemloos kunt reizen. Bij De Taxi Centrale  staat service altijd voorop!

Wij zorgen ervoor dat u veilig, netjes en op tijd aankomt op plaats van bestemming en hanter, voor een scherpe eerlijke prijs

Wat kost een taxi vanaf of naar Nuenen

Voor actuele prijzen kunt u direct contact opnemen via: 040 2874000.

Wij hanteren eerlijke prijzen  waarbij niet alleen gekeken wordt naar de kilometers, maar ook naar de dienstverlening.

Beloon uw taxirit door Nuenen met diverse bezienswaardigheden

Musea

  • Een permanente expositie over Vincent van Gogh was vanaf 1976 ondergebracht in het gerestaureerde koetshuis nabij het gemeentehuis te Nuenen. Hoewel Nuenen geen enkel werk van Van Gogh bezit, kent de plaats voldoende herinneringen aan de Nuenense periode van deze kunstenaar. Een museum genaamd Vincentre[3] aan de Berg te Nuenen is in 2010 geopend.
  • Vincentre Expositie over Vincent van Gogh, gaat vooral over zijn leven
musea taxi tour
comfortabel molens in nuenen bezoeken met de taxi

Molens

Molen 'De Roosdonck'. Een ronde stenen Beltmolen van het type bovenkruier. Gebouwd in 1884 en pas gereedgekomen nadat een tragisch ongeval had plaatsgevonden: tijdens de bouw stortte de molen in, waarbij een dodelijk slachtoffer viel. De molen is nog wekelijks in gebruik als korenmolen. De molen is zeven keer door Vincent van Gogh op doek vastgelegd.

Opwettense watermolen. Watermolen in de Kleine Dommel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de elfde eeuw. De huidige gebouwen dateren van 1743. Het binnenwerk, waaronder een stampwerk voor het persen van lijnzaad, is nog aanwezig. Een molenaarswoning uit de 17e of 18e eeuw completeert het geheel. Deze onderslagmolen heeft het grootste waterrad van Noord-Brabant, met een diameter van 9,30 m. Vincent van Gogh beeldde deze molen herhaaldelijk af.

Hooydonkse molen. Noordelijk van Nederwetten gelegen. Deze watermolen behoorde tot het vrouwenklooster Hooydonk en ontleent zijn naam aan het feit dat de molen op het hoogste punt van de omgeving is gebouwd. Nadat de oorspronkelijke molen werd verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd bij de herbouw de maalinrichting aangevuld met een volmolen vanwege de opkomende textielindustrie.

Wereldlijke gebouwen

Korenmolen 't Nupke aan de Molenakker werd gebouwd in 1843. Het is een beltmolen. De windmolen kreeg de naam 't Nupke naar de vroegere naam van de grond waarop de molen is gebouwd. "Nupke" betekent onder meer een verhoging, een bult in het landschap. De molen bevindt zich niet ver van het station en werd in 1980 gerestaureerd.

Fabriekspand uit 1854, aan de Heuvel 9 met bijbehorende fabriekspanden. Het behoorde toe aan de Wollenstoffenfabriek A. van den Heuvel en Zn. In 2000 werd het gerestaureerd.

Wereldlijke gebouwen in nuenen

Meer informatie over taxi rondom Nuenen?

Hebt u vragen over taxivervoer Nuenen? Houdt u dan niet in om direct contact met ons op te nemen.